De ontvoering van Alfred Heineken

Er zijn veel details bekend van de ontvoering van Alfred Heineken en Ab Doderer. Dit komt mede dankzij het boek ‘De ontvoering van Alfred Heineken’ dat geschreven is door misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

boek-heinekenNa de ontvoering, toen Willem Holleeder en Cor van Hout in Frankrijk waren gearresteerd, hebben de twee ontvoerders een geruime tijd in hotels doorgebracht welke ze niet mochten verlaten. Zowel de Nederlandse als de internationale pers zat hier bovenop. De ontvoerders voelden er weinig voor om te praten met de pers. Er was echter een journalist die een band opbouwde met de ontvoerders en ze veel te spreken kreeg. Dit was Peter R. de Vries. Vanaf die tijd tot aan zijn dood was Cor van Hout goede vrienden met De Vries.

Na vele gesprekken en interviews stemden de ontvoerders er mee in dat De Vries een boek zou schrijven over de ontvoering. Dit zou geschreven worden vanuit het oogpunt van Van Hout.

peterrdevries
Peter R. De Vries

In 1987 verschijnt het boek en is meteen een succes. Wat beweegt de ontvoerders om een ontvoering te plannen? Hoe verliep de voorbereiding? Het boek gaf antwoord op vele vragen. Sinds de eerste versie zijn er meerder edities verschenen met de laatste ontwikkelingen. Intussen zijn er al bijna 500.000 exemplaren van verkocht.

In 2013 werd een zeer rijkelijk geïllustreerde editie op de markt gebracht, die een unieke kijk geeft achter de schermen van de ontvoering.

Klassieker!

★★★★★
5 5 1
Lees dit meeslepende boek als je alles wilt weten over de bekendste ontvoering in de Nederlandse geschiedenis.

Prachtige beelden

★★★★★
5 5 1
Dit boek is heel rijk met beeld en foto's. Waanzinnig interessant.

Moet je lezen

★★★★☆
4 5 1
Deze historische gebeurtenis heeft anno 2016 nog steeds een staartje. Dit boek van Peter R. de Vries moet je lezen om te geschiedenis goed te begrijpen.