Judas, door Astrid Holleeder

Judas Astrid HolleerderIn 2013 nemen Sonja en Astrid Holleeder een baanbrekend besluit. De zussen getuigen tegen broer Willem in een rechtszaak waarin hij wordt verdacht van meerdere liquidaties.  Ze treden in de openbaarheid met het verhaal van de familie Holleeder en leggen vele belastende verklaringen af. Samen met de ex-vriendin van Willem, Sandra den Hartog, luiden zij de val in van een van de meest notoire criminelen van Nederland.

Uit de verklaringen blijkt dat Willem zijn familie bijna dertig jaar geterroriseerd, afgeperst en bedreigd heeft. De hele familie moest het ontgelden. Zelfs zijn moeder Stien ontkwam aan zijn tirannieke gedrag.

Op 4 november 2016 publiceert Astrid Holleeder het boek ‘Judas’, waarin een levendig beeld wordt geschept van wat zich achter de schermen bij de familie Holleeder heeft afgespeeld. Het boek speelt zich af vanaf 2012 -de vrijlating van Willem- tot het heden en staat stijf van de spraakmakende onthullingen.

Op indringende wijze vertelt Astrid Holleeder over de gevolgen van de Heineken Ontvoering op de familie Holleeder, de band tussen Cor van Hout en Willem Holleeder, de bedreigingen aan het adres van Peter R. de Vries en allerlei andere anekdotes.

judas holleeder

Astrid Holleeder schetst de achtergrond waartegen Willem Holleeder heeft kunnen uitgroeien als beruchte en spraakmakende crimineel. Ze spreekt vrij over haar dubbelrol als zus en als getuige. Door haar rol als vertrouweling kon Astrid Holleeder informatie inwinnen, die anders nooit naar buiten gekomen was en waardoor het onmogelijk was geweest om hem verder te vervolgen.

Het resultaat is een zeer spannend boek, dat leest als een thriller. Vele zaken die in het boek staan, waren al bekend. Maar Astrid Holleeder schept met Judas een context die erg fascinerend is.