Cor van Hout

Cor van Hout
Cor van Hout , een door de politie gezochte man ivm de ontvoeringszaak Heineken/Doderer.

Cor van Hout wordt geboren op 18 augustus 1957 in de Jordaan in Amsterdam. Tijdens de ontvoering is Cor 26 jaar oud. Omdat hij in zijn jeugd regelmatig achter de flipperkast te vinden is, wordt hij Flipper genoemd. Vóór de ontvoering zou Van Hout zich al bezighouden met criminele activiteiten. Zo zouden hij en de andere ontvoerders zich onder andere bezighouden met het ontruimen van kraakpanden en wordt hij ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een serie gewelddadige overvallen. Hier zouden miljoenen mee zijn buitgemaakt die Van Hout vervolgens investeert in vastgoed.

Van Hout wordt voor de ontvoering veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf. In 1991 komt hij weer vrij, maar na zijn vrijlating blijft Van Hout niet op het rechte pad. Hij wordt leider van een bende die zich bezighoud met de seksbranche en de grootschalige handel in drugs. De hechte vriendschap tussen Holleeder en Van Hout loopt in 1996 stuk.

schutter Cor van Hout liquidatie
Schutter loopt weg van liquidatie Cor van Hout

Op 27 maart 1996 loopt een man op de auto af waarin Van Hout achter het stuur zit en vuurt meerdere kogels af. Van Hout wordt drie keer geraakt, maar overleefd de aanslag. Ook zijn vrouw en zoontje zaten in de auto, maar werden niet geraakt. Hoewel de aanslag door een camera is vastgelegd is de schutter is nooit gepakt. Later heeft Holleeder verklaart dat de topcriminelen Sam Klepper en John Mieremet verantwoordelijk waren voor de aanslag.

In mei 1998 wordt Van Hout voor zijn criminele activiteiten veroordeeld tot 4,5 cel. Hij komt echter eerder vrij, waarna eind 2000 opnieuw een aanslag op zijn leven wordt gepleegd. Er wordt meerdere malen geschoten, maar Van Hout wordt niet geraakt. Op 24 januari 2003 vind er een derde aanslag plaats. Ditmaal met fatale afloop. Op klaarlichte dag stopt er een motor naast Cor van Hout die te voet is, en met een automatisch vuurwapen wordt hij door 20 kogels geraakt en sterft ter plekke. Ook botenhandelaar Robert ter Haak, die in het bijzijn van Cor van Hout is overleefd de aanslag niet.

Lees meer… Willem Holleeder